Terug naar aanbod

€ 8.95

Winkelwagen
Frankrijk

Katie Jones Blanc VdF 2021

Producent: Katie Jones

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Vin de France

Alcoholgehalte: 13.5%

Bewaarkracht: 3-4 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Grenache blanc, greanche gris, macabeu

Katie Jones is van Engelse oorsprong maar woont reeds lang in Zuid-Frankrijk. In 2008 besloot ze om samen met haar (Franse) man een wijndomein te starten. In een gerenoveerd treinstation, nabij Fitou, kiest ze voor authentieke druivenrassen en voor een ecologische benadering. Wij ontdekten Katie haar wijnen tijdens een degustatie in de binnenstad van Montpellier in 2016. Van alle aanwezige wijnbouwers scoorde ze bij ons topcijfers ! Een Parker 90+ domein want nadien bleek ze in de wijngids van Parker topscores te behalen. Katie maakt wijnen van oude wijnstokken en dat proef je. Intens, elegant maar met een verborgen kracht ontploft de wijn in je mond. Deze Jones Blanc is een blend van voornamelijk grenache en macabeu. Zoals steeds merken we een uitstekende balans in de wijn. Aroma's van witte bloemen en amandel met een lichte citrus. De mond is zacht tropisch met een mooie citrus toets die de wijn doet opleven. Meer info op www.domainejones.com


Gerecht

Geniet aan 6-7° bij roodbaars met zuiderse garnituur zoals olijven, paprika en grilde courgette en aubergines. Eveneens passend bij kip en zachte kazen.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie