Terug naar aanbod

€ 41.25

Winkelwagen
Frankrijk

La Marzelle, Gr cru Cl St-Emilion 2012

Producent: Familie Sioen

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: St-Emilion Grand Cru

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 10-15 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Merlot, cabernet

St-Emilion ligt op de rechteroever in Bordeaux en bevindt zich op een heuvel met de beste wijngaarden liggen op de flanken. Château La Marzelle bevindt zich in goed gezelschap en situeert zich tussen Petrus (Pomerol) en Figeac. Het domein werd in 1998 eigendom van de familie Sioen uit Ardooie. Alleen de kwaliteit primeert ! Deze top-cuvée is een blend van 80% merlot, 13% cabernet franc en 7% cabernet sauvignon. Het werk in de wijngaard staat centraal en krijgt de nodige zorg afhankelijk van de verschillende millesimes. De wijn rijpt 12 à 18 mndn op eik en dat merken we bij het openen van de jonge wijn. Het zijn krachtige wijnen die een kelderrijping verdienen. Naast de kracht proeven we bij elke jaargang elegantie en is het fruit alom vertegenwoordigd. Het is erg belangrijk om dit evenwicht in de wijn te hebben als de wijn nog moet verouderen. De verwevenheid van het fruit met het hout zorgt voor een excellente veroudering. Meer info op www.chateaulamarzelle.com


Gerecht

Serveer in zijn jonge jaren aan 18° bij gerechten zoals varkenshaasje met een rode wijn/port sausje, lamsvlees met klassieke groentjes of na veroudering bij wild met boschampignons.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie