Terug naar aanbod

€ 8.95

Winkelwagen
Frankrijk

La Source des Verdots, Bergerac Rosé 2023

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rosé wijn

Appelatie: Bergerac

Alcoholgehalte: 12.5%

Bewaarkracht: 1-2 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Cabernet sauvignon

Bergerac is een wijnstreek in het zuidwesten van Frankrijk dat steeds in de schaduw heeft gelegen van de bekende buur Bordeaux. Mede onder invloed van een aantal topwijnmakers kent deze regio een heropleving. David Fourtout nam begin de jaren 90 het bedrijf over van zijn ouders. Hij koos resoluut voor kwaliteit en zorgde voor een upgrade van de appellatie in de wijnwereld. Zijn wijnen behaalden topresultaten in wedstrijden en degustatie, ook in aanwzigheid van topdomeinen uit Bordeaux.  Ook met de huidige eigenaar scoort het domein met zijn wijnen erg goed en blijft men Bergerac op de kaart zetten als een kwalitatief alternatief voor de buren uit Bordeaux. Het domein is gelegen in de buurt van het kasteel van Monbazillac en men maakt er zowel witte, rode als zoete wijnen. Het bedrijf wordt op een doordachte wijze gerund zodat zo weinig mogelijk interventie of onnodige schadelijke stoffen toegevoegd worden.

Rosé is al enige tijd niet meer het kleine broertje bij de betere wijnbouwers. Kwalitatief scoren ze erg goed in vergelijking met vroeger. Deze rosé  wordt gemaakt van cabernet sauvignon. Hij heeft een zalmkleurige schijn en heeft mooie aroma's van framboise en kersen. We proeven een rosé met een behoorlijke afdronk en erg smaakvol. Veel fruit, frisheid en een mooi evenwicht , een rosé zoals hij moet zijn. Meer info : www.verdots.com


Gerecht

Schenken aan 5° als aperitief , bij paella of gewoon op een zomers terrasje.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie