Terug naar aanbod

€ 28.95

Winkelwagen
Frankrijk

Labastide Dauzac, Margaux 2019

Producent: La Famille Roulleau

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Margaux

Alcoholgehalte: 14%

Bewaarkracht: 7-10 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Merlot, cabernet sauvignon

Margaux ligt op de linkeroever van de Gironde in Bordeaux (Médoc). Alhoewel deze regio gekenmerkt wordt door erg krachtige wijnen op basis van cabernet, is de appellatie Margaux de meest elegante onder de Médoc-wijnen. Domaine Dauzac staat geklasseerd als een Grand Cru Classé en kent een erg lange wijngeschiedenis die teruggaat tot 1545. Het château kende diverse  eigenaars gedurende de geschiedenis en sinds 2019 is het de familie Roulleau die het roer in handen heeft. Deze Labastide draagt ook de appellatienaam Margaux maar staat in de classificatie een trapje lager. Maar net als de topcuvée wordt ook deze wijn met de nodige zorg grootgebracht ! 
De wijnmaker maakt hier een blend van merlot (58%) en cabernet sauvignon (42%) die na de gisting voor 1 jaar rijpt in gebruikte eiken vaten. De wijn kleurt kersenrood in het glas met aroma's van donker bosfruit, rijpe toetsen en een vleugje vanille. De mond is genereus met soepele tannine en een lichte 'mentholée' in de afdronk. Meer info op www.chateaudauzac.com


Gerecht

Serveer deze elegante Bordeaux aan 18° bij kalfsvlees of zelfs bij rood vlees met een lichte jus en/of fijne groentjes.Ook passend bij licht haarwild.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie