Terug naar aanbod

€ 17.25

Winkelwagen
Frankrijk

Lamartine, Cahors Cuv Particulière 2019

Producent: Famille Gayraud

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Cahors

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 5-7 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Malbec

Cahors is een wijnstreek in het zuidwesten van Frankrijk. In wijntermen heet men dit "Le Suduest". Dit agrarisch gebied staat bekend omwille van zijn foie gras, confit de canard en diverse pasteien. De wijnen die men hier produceert, worden dan ook gemaakt met regionale druivenrassen. In Cahors is de malbec (hier cot genoemd) de koning. Witte wijnen komen hier bijna niet voor of worden als Vin de France op de markt gebracht. Château Lamartine kiest altijd voor wijnen met veel sap. Dit is nodig want de malbec resulteert steeds in stevige wijnen. Deze Cuvée Particulière wordt gemaakt van 100% malbec en komt van de oude wijnranken op het domein. Daarna ligt hij nog 1 jaar op nieuwe en gebruikte eik. Zoals een echte Cahors moet zijn, is deze cuvée donker gekleurd. Hij heeft een erg aantrekkelijke neus van zwart fruit en kruiden. Een vleugje leder is nooit ver weg, zeker als de wijn wat ouder wordt. In zijn jeugd is vooral het fruit dat domineert. www.cahorslamartine.com


Gerecht

Klassiek is uiteraard de combinatie met confit de canard maar deze wijn kan heel wat meer gerechten de baas. Een stevige hazerug met een rode wijnsaus of rood vlees met boschampignons zijn niet te versmaden met deze wijn.
Serveren aan 18-19°


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie