Terug naar aanbod

€ 30.80

Winkelwagen
Frankrijk

Lamartine, Cahors Cuvée Expression 2016

Producent: Famille Gayraud

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Cahors

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 10+ jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Malbec

Cahors is een wijnstreek in het zuidwesten van Frankrijk. In wijntermen heet men dit "Le Suduest". Dit agrarisch gebied staat bekend omwille van zijn foie gras, confit de canard en diverse pasteien. De wijnen die men hier produceert, worden dan ook gemaakt met regionale druivenrassen. In Cahors is de malbec (hier cot genoemd) de koning. Witte wijnen komen hier bijna niet voor of worden als Vin de Pays op de markt gebracht. Alain Gayraud, de wijnmaker, kiest altijd voor wijnen met veel sap. Dit is nodig want de malbec resulteert steeds in stevige wijnen. Deze cuvée van het huis komt van de beste wijngaarden. Hij wordt gemaakt van 100% malbec en rijpt 1 jaar op nieuwe eik. Toch blijft de wijn erg sappig en elegant. Complexe wijn die veel drinkplezier geeft en vele topwijnen uit Frankrijk het nakijken geeft. Topklasse ! www.cahorslamartine.com


Gerecht

Deze wijn serveer je bij de beste gerechten uit de keuken aan 18°. Wild of een stevig stuk vlees met saus zullen steeds goeie combinaties zijn.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie