Terug naar aanbod

€ 17.95

Winkelwagen
Italië

Le Cecche, Barbera d'Alba 2021

Producent: Jan Debruyne

Werelddeel: Europa

Land: Italië

Type: Rode wijn

Appelatie: Barbera d'Alba

Alcoholgehalte: 14%

Bewaarkracht: 5-7 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Barbera

Diana d'Alba is een klein dorpje in het hart van Piëmonte, Noord-Italië. Een prachtige streek met een heuvelachtig profiel. Jan De Bruyne is een Belgische wijnmaker. In 2001 trouwde deze arts met een Piëmontese dame en samen kochten ze dit oude domein in Diano D'Alba. De vorige eigenaar verkocht alleen maar aan de lokale coöperatieve dus was er wat werk te doen in de wijngaarden en in de cuverie. 
Deze wijn is gemaakt van de barbera-druif. Hij rijpt  zo'n 18 maanden op gebruikte eiken vaten. Een krachtige, intense wijn met erg veel fruit en elegantie. Opmerkelijk, maar ook typisch voor de wijnen in deze streek, is de frisheid. Geen overladen of logge wijnen maar steeds een zekere elegantie en finesse. Meer informatie van het domein vind je op www.lececche.it


Gerecht

Lamskroontje op de grill met zuiders groenten, tomaat en gekruid met rozemarijn en tijm. Een gebakken duif met groentjes volgens het seizoen.
Zeker eens te proberen bij zeevruchten of mosselen met een getomateerd, pittig gekruid zuiders sausje. Serveer aan 16°






Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie