Terug naar aanbod

€ 12.85

Winkelwagen
Italië

Le Cecche, Diano d'Alba 2021

Producent: Jan De Bruyne

Werelddeel: Europa

Land: Italië

Type: Rode wijn

Appelatie: Piëmonte

Alcoholgehalte: 13,5%

Bewaarkracht: 3-5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Dolcetto

Diana d'Alba is een klein dorpje in het hart van Piëmonte, Noord-Italië. Een prachtige streek met een heuvelachtig profiel. Jan De Bruyne is een Belgische wijnmaker. In 2001 trouwde deze arts met een Piëmontese dame en samen kochten ze dit oude domein in Diano D'Alba. De vorige eigenaar verkocht alleen maar aan de lokale coöperatieve dus was er wat werk te doen in de wijngaarden en in de cuverie. Deze Diano d'Alba is gemaakt van 100% dolcetto. De wijn rijpt deels op tanks van beton en deels op houten fust. Het is een zachte wijn met een zekere elegantie. Mooie neus van kersen en een diepe rode kleur. Een soepele aanzet met op het eind een verfrissende toets en presente tannine. www.lececche.it


Gerecht

Serveer aan 17° bij geroosterd rood vlees of een verse pizza. Omwille van zijn fruitig karakter eveneens inzetbaar bij een kaasschotel.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie