Terug naar aanbod

€ 13.90

Winkelwagen
Italië

Le Cecche, Langhe Bianco 2022

Producent: Jan De Bruyne

Werelddeel: Europa

Land: Italië

Type: Witte wijn

Appelatie: Langhe Bianco

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 4-5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Timorasso, manzoni bianco

Diana d'Alba is een klein dorpje in het hart van Piëmonte, Noord-Italië. Een prachtige streek met een heuvelachtig profiel. Jan De Bruyne is een Belgische wijnmaker. In 2001 trouwde deze arts met een Piëmontese dame en samen kochten ze dit oude domein in Diano D'Alba. De vorige eigenaar verkocht alleen maar aan de lokale coöperatieve dus was er wat werk te doen in de wijngaarden en in de cuverie. Deze Langhe Bianco is gemaakt van 2 lokale druiven: timorasso en manzoni bianco. De Timorasso is een onbekende druif die alleen in Piemonte voorkomt, en dan vooral in de Colli Tortonesi. De Timorasso was bijna verdwenen en verdrongen door de Cortese druif, die makkelijker te telen is en hogere opbrengsten geeft. Maar de Timorasso heeft altijd een paar fanatieke fans behouden in de streek, die na jarenlange strijd ter promotie van deze druif hebben gezorgd dat hij langzaam weer herontdekt is. De manzoni komt oorspronkelijk van Veneto en is een kruising tussen riesling en pinot blanc. Deze mooie blend brengt een vrij aromatische wijn met geuren van bloemen, wit fruit en mineraliteit. We proeven een wijn met karakter die beschikt over een mooie frisheid en een volle smaak. www.lececche.it


Gerecht

Geniet aan 6-7° bij koude visgerechten of warme vis in eigen jus. Deze wijn verdraagt geen té rijke sauzen. Ook een uitstekende kaaswijn.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie