Terug naar aanbod

€ 44.95

Winkelwagen
Frankrijk

Le Vin C de Bergerac 2016

Producent: David Fourtout

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Côtes de Bergerac

Alcoholgehalte: 14%

Bewaarkracht: 10-15 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot

Bergerac is een wijnstreek in het zuidwesten van Frankrijk dat steeds in de schaduw heeft gelegen van de bekende buur Bordeaux. Mede onder invloed van een aantal topwijnmakers kent deze regio een heropleving. David Fourtout van het domein Les Verdots is meermaals verkozen geweest tot €˜Vigneron de l'Année" en is een voortrekker van zijn appellatie. Deze gedreven wijnmaker nam in 1991 het domein over van zijn ouders en stuurde het domein in een richting waar kwaliteit en het streven naar de top het motto is. In de buurt van het kasteel van Monbazillac maakt hij zowel witte, rode als zoete wijnen. Het bedrijf wordt op een doordachte wijze gerund zodat zo weinig mogelijk interventie of onnodige schadelijke stoffen toegevoegd worden. Deze Le Vin is zijn topcuvée. De druiven werden met de hand geplukt en alleen de beste druiven werden gebruikt. De druiven worden in een open Bourondisch vat gelegd en met de handen geperst ! Daarna rijpt de wijn gedurende 18 maanden op eik. De wijn werd gebotteld in een Bourgondische fles wat verwijst naar de elegantie en finesse in deze wijn. Meer info op www.verdots.com


Gerecht

Serveer deze klasbak aan 18° bij een fijn vleegerecht zoals kalfsvlees met fijne groentjes of een hertekalf met boschampignons.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie