Terug naar aanbod

€ 32.25

Winkelwagen
Frankrijk

Les Capréoles Alio Pacto Lantignié BIO 2022

Producent: Cédric Lacreux

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Beaujolais Terroir de Lantignié

Alcoholgehalte: 13,5%

Bewaarkracht: 10 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Gamay

Het wijndorp Lantignié ligt in het hart van Beaujolais in de nabijheid van Régnié. Dit dorp wordt wellicht binnenkort een echte Cru naast st-Amour, morgon, Régnié... Een prachtige streek voor toerisme maar zeker ook voor de wijn. Niettegenstaande de grote industrie van de Beaujolais veel imagoschade heeft berokkend, zijn er toch jonge, veelbelovende wijnbouwers die de Beaujolais een warm hart toedragen en er in slagen om schitterende wijnen te maken. Cédric Lacreux behoort tot deze kleine krans enthousiastelingen. Met passie en respect voor de natuur en de druif maakt hij fruit-driven wijn. Deze Alio Pacto komt van een oude wijngaard die al meerdere keren getroffen werd door hagel. Hier gebeurt alles met de hand en is de fles meer dan ooit verbonden met de terroir. Alleen in de beste jaren wordt deze cuvée gemaakt. 
Geconcentreerde gamay geeft steeds een mooie kersenrode kleur in het glas. De neus is fijn en vol met rood fruit, kersen en een zekere kruidigheid. Fijn en elgant in de mond volgt de wijnmaker ook hier de lijn van het huis. Een masterclass Beaujolais, wijn op zijn best die elke wijnliefhebber verleidt tot een volgend glas. Meer info op www.capreoles.com


Gerecht

Serveer aan 16° in een groot glas bij een kalfsgebraad, gevogelte of een ander fijn gerecht van de chef.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie