Terug naar aanbod

€ 40.95

Winkelwagen
Frankrijk

Les Halos de Jupiter,ChN d Pape 2021

Producent: Philippe Cambie

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Châteauneuf du Pape

Alcoholgehalte: 14%

Bewaarkracht: 8-15 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Grenache

Le Halo is de ring die het dichtst ligt bij de planeet Jupiter, de grootste planeet in het heelal. Jupiter (of Zeus in het Grieks) op zijn beurt is volgens de dichters de 'King of all gods and humans". Philippe Cambie, dé wijnmake/adviseur in de Rhône-vallei wil hiermee zijn voorliefde voor de grenache-druif accentueren want volgens deze wijnmaker is deze druif "the king of all grapes !". Philippe Cambie bezit geen eigen wijngaarden maar maakt de wijnen in de belangrijkste appellaties (Les Halos) van de Rhône. Eén van de lievelingswijnen van deze wijnmaker is deze Châteauneuf du Pape. Hij is gemaakt van grenache die meer dan 100 jaar oud zijn. Een topwijn ! De wijnmaker zorgt tijdens de oogst voor een 1ste selectie in de wijngaard én een 2de in de cuverie. Na de gisting rijpt de wijn nog 1 jaar op oude Bourgogne vaten. De wijn wordt niet gefilterd of behandeld. Cambie gaat voor de pure smaak. Dit is een wijn in finesse. De kruidige aroma's van rood fruit en chocolade typeren de neus. De mond is fluwelig, zacht met een lange fijne afdronk. Meer info op www.philippecambie.com


Gerecht

Serveer aan 17° bij een fijn gerecht zoals een kalfsbiefstuk met zuiderse garnituur of bij filet puur met boschampignons.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie