Terug naar aanbod
Frankrijk

Les Turitelles Altugnac Chardonnay 2021

Producent: Collovray et Terrier

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: IGP d'Oc

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 2-3 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Chardonnay

De wijngaarden van deze wijn liggen nabij de AOC Limoux, in de Languedoc (Z-Frankrijk). Opmerkelijk is dat de wijngaarden op 200m hoogte liggen waardoor het 's nachts goed afkoelt. Dit is nodig want zo krijgt de druif een natuurlijke zuurtegraad die erg belangrijk is voor de frisheid in de wijn. Closerie de Lys wordt gemaakt door Altugnac. Dit domein werd enkele jaren terug gekocht door Collovray et Terrier uit Bourgogne. Deze cuvée wordt gemaakt van chardonnay. De terroir/ ligging van de wijngaarden in Limoux zijn uitstekend voor deze druif. Uiteraard kennen we de chardonnay vooral als dé druif voor witte Bourgogne. Collovray et Terrier 'exporteerde' zijn kennis naar Limoux en slaagt er in mooie wijnen te maken. Terwijl men binnen de appellatie van Limoux verplicht is om de wijnen te rijpen op hout hoeft dit voor deze IGP niet. Het resultaat is een fris fruitige chardonnay met een neus van wit fruit, floraal en een vleugje ananas. Zachte mondstructuur waarbij het fruit primeert. Bemerk het mooie zuurtje op het eind dat de wijn extra lengte geeft. www.collovrayterrier.com


Gerecht

Schenk deze chardonnay aan 7° bij visgerechten met een witte wijnsaus, een romige vispasta of als aperitief met hartige hapjes.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie