Terug naar aanbod

€ 11.85

Winkelwagen
Oostenrijk

Leth, Gruner Veltliner Klassik BIO 2023

Producent: Leth

Werelddeel: Europa

Land: Oostenrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Wagram

Alcoholgehalte: 12.5%

Bewaarkracht: 3 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Grüner veltliner

We kennen Oostenrijk vooral van onze skivakanties maar Oostenrijk heeft hard gewerkt om zich terug op de Europese wijnkaart te plaatsen. De regionale druiven zoals de grüner veltliner of de blauer zweigelt klinken ons al meer bekend in de oren.  Met reden want de kwaliteit is dankzij de strenge regels en de inzet van jonge wijnmakers ronduit schitterend. Weingut Leth is gelegen in Wagram nabij de hoofdstad Wenen. De streek is bekend omwille van zijn erg goede grüner veltliner. Een regionale druif die mits een laag rendement resulteert in een mooie witte wijn. Deze cuvée van het huis bestaat voor 100% uit grüner veltliner en is erkend als BIO-wijn. Dit betekent dat men in de wijngaarden geen schadelijke stoffen mag gebruiken in de bestrijding tegen ziektes. ook de bewerkingen van de bodem gebeuren volgens strikte regels. Mooi geparfumeerd met witte bloemen, citrusvruchten en wit fruit.  De smaak is verfrissend met een mooi evenwicht ! Een schitterende passe-partout. Meer info op www.weingut-leth.at.


Gerecht

Schenk deze Oostenrijker aan 6° bij koude visgerechten, als apero of bij geroosterde vis. Eveneens passend bij een lauw geitenkaasje , wat honing en een slaatje.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie