Terug naar aanbod

€ 19.75

Winkelwagen
Spanje

Lustau, Vermut Blanco 15%

Werelddeel: Europa

Land: Spanje

Type: Vermouth

Alcoholgehalte: 16%

Inhoud: 75cl

Vermouth is een versterkte wijn op smaak gebracht met planten en kruiden (min 50). Vooral in de streek van Turijn worden vel Vermouth's gemaakt (Martini). Toch kent de drank zijn oorsprong in Frankrijk waar de meest bekende Nouilly Prat heet.
Bij Vermouth kunnen eventueel ook suiker of zuren toegevoegd worden.
Vermut Blanco wordt gemaakt van Fino en Moscatel-sherry. Fino geeft droge mineraliteit en amandelkarakteristieken, met moscatel voor een zoete, maar toch bloemige afdronk van citrusvruchten. Het resultaat is een lichte en verfrissende vermout, helder goudgeel, met een uitgesproken bitter einde.


Gerecht

Vermouth wordt puur geserveerd, in cocktails of met limonades/tonics. Serveer aan 12-14°. Negroni is een bekende cocktail
De Negroni wordt direct in een gekoelde tumbler bereid. Men giet hierbij gelijke delen gin, rode (Italiaanse) vermout en het bittere Campari over enkele ijsblokjes. De cocktail wordt vervolgens gegarneerd met een halve sinaasappelschijf of een stuk zeste (buitenschil van een citrusvrucht).
Deze Vermut kan je puur drinken met wat ijs. Maar ook te gebruiken in cocktails om die typische Sherry-touch te geven.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie