Terug naar aanbod

€ 8.95

Winkelwagen
Frankrijk

M&T Gassier, Les Cistes Rouge VdF BIO NV

Producent: Michel Gassier

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Vin de France

Alcoholgehalte: 12,5%

Bewaarkracht: 3 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Syrah, grenache, merlot

Michel Gassier is een erg ambitieuze wijnmaker. Zijn familie is met Château de Nages reeds tientallen jaren present in de regio van Nîmes. Ook onder zijn naam, Michel Gassier brengt hij authentieke wijnen op de markt met een hoge drinkbaarheids factor. het domein werkt hoofdzakelijk BIO met respect voor de terroir en de eigenheid van de streek.
Cistus is een plant die typisch is voor de garrigues, het lage struikwas in Zuid-Frankrijk, die een prachtig palet uitstraalt van geuren en kleuren. Wijnmaker Michel Gassier maakt hier een blend van 3 druiven : syrah (kruidigheid), grenache (structuur) en merlot (fruit). Deze combinatie resulteert in een donker gekleurde wijn met aroma's van rood fruit met een kruidige toets. Door een korte maceratie van de druiven behoudt de wijn zijn souplesse en elegantie. Dit zorgt voor een drinkklare wijn met zachte tannine en veel fruit.  Meer info op www.michelgassier.com


Gerecht

Schenk deze zuidelijke Rhône wijn aan 16° bij gegrild vlees, charcuterie of bij een kaasschotel.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie