Terug naar aanbod

€ 32.90

Winkelwagen
Italië

Maffini Luigi Cenito Aglianico BIO 2020

Producent: Luigi Maffini

Werelddeel: Europa

Land: Italië

Type: Rode wijn

Appelatie: Cilento

Alcoholgehalte: 15%

Bewaarkracht: 6-8 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Aglianico

De appellatie Cilento is bij de meeste wijnliefhebbers niet gekend. Het maakt onderdeel uit van Campania dat zich situeert in de ruime omgeving van Napels. Deze regio was ooit nog bewoond door een Griekse stam. Vandaar het gebruik van Griekse woorden op het etiket. Luigi Maffini is een familiebedrijf dat omringd wordt door de eigen wijngaarden die op mooie glooiende hellingen gelegen zijn. De voornaamste druiven op het domein zijn de fiano (wit) en aglianico (rood). Het was de vader die in 1970 als liefhebberij enkele wijngaarden opstartte. Hij vond het belangrijk om zijn familie samen te brengen rond de tafel met spijs en drank. Het was Luigi die de fakkel overnam en er een heus wijnbedrijf van maakte. Deconverteerd naar BIO met de ambitie om een hoge kwaliteit na te streven met respect voor de omgeving.
Cenito is een karaktervolle wijn op basis van aglianico. Na de fermentatie van 10 dagen rijpt de wijn verder op nieuwe eiken vaten gedurende 12 maanden. Dit resulteert in een dieprode wijn met met aroma's van kersen, zwarte bessen en cacao. De smaak is vol en rijk met presente tannine, likoreus en kruidig. Meer info op www.luigimaffini.it


Gerecht

Serveer bij wild gerechten of gerijpt / gegrild vlees 


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie