Terug naar aanbod

€ 14.90

Winkelwagen
Italië

Maffini Luigi Denazzano Rosato 2022

Producent: Luigi Maffini

Werelddeel: Europa

Land: Italië

Type: Rosé wijn

Appelatie: IGP Paestum Rosato

Alcoholgehalte: 12,5%

Bewaarkracht: 1-3 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Aglianico

De appellatie Paestumis bij de meeste wijnliefhebbers niet gekend. Het maakt onderdeel uit van Campania dat zich situeert in de ruime omgeving van Napels. Deze regio was ooit nog bewoond door een Griekse stam. Vandaar het gebruik van Griekse woorden op het etiket. Luigi Maffini is een familiebedrijf dat omringd wordt door de eigen wijngaarden die op mooie glooiende hellingen gelegen zijn. De voornaamste druiven op het domein zijn de fiano (wit) en aglianico (rood). Het was de vader die in 1970 als liefhebberij enkele wijngaarden opstartte. Hij vond het belangrijk om zijn familie samen te brengen rond de tafel met spijs en drank. Het was Luigi die de fakkel overnam en er een heus wijnbedrijf van maakte. Geconverteerd naar BIO met de ambitie om een hoge kwaliteit na te streven met respect voor de omgeving.
Deze rosé is een buitenbeetje op de rosé-markt. Na de pluk volgt een fermentatie van 30 dagen, heel langzaam om de finesse in de wijn te bewaren. De verdere rijping gebeurt in inoxtanks. Zijn kleur is eerder licht rood dan rosé met aroma's van rozen en rood fruit. Het verrassende mondgevoel leidt je naar een lange afdronk met rood fruit en vooral een mooie frisheid. Meer info op www.luigimaffini.it


Gerecht

Serveer aan 10° bij visgerechten, wit vlees of een paella.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie