Terug naar aanbod

€ 17.90

Winkelwagen
Italië

Maffini Luigi Kratos Fiano BIO 2022

Producent: Luigi Maffini

Werelddeel: Europa

Land: Italië

Type: Witte wijn

Appelatie: Cilento Fiano

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 2-3 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Fiano

De appellatie Cilento is bij de meeste wijnliefhebbers niet gekend. Het maakt onderdeel uit van Campania dat zich situeert in de ruime omgeving van Napels. Deze regio was ooit nog bewoond door een Griekse stam. Vandaar het gebruik van Griekse woorden op het etiket. Luigi Maffini is een familiebedrijf dat omringd wordt door de eigen wijngaarden die op mooie glooiende hellingen gelegen zijn. De voornaamste druiven op het domein zijn de fiano (wit) en aglianico (rood). Het was de vader die in 1970 als liefhebberij enkele wijngaarden opstartte. Hij vond het belangrijk om zijn familie samen te brengen rond de tafel met spijs en drank. Het was Luigi die de fakkel overnam en er een heus wijnbedrijf van maakte. Geconverteerd naar BIO met de ambitie om een hoge kwaliteit na te streven met respect voor de omgeving. Deze Kratos was in 1996 zijn eerste creatie gemaakt van de fiano-druif. Na de pluk gist en rijpt de wijn in roestvrije tanks die onder temperatuurcontrole staan. Na 4 maanden wordt de wijn gebotteld en kan hij verkocht worden.
Hij heeft een mooie licht gele kleur en in het glas ruiken we zacht rijp fruit zoals kiwi,, exotisch fruit, honing en bloemen. De mond is elegant met  een zachte start en een frisse finale. Meer info op www.luigimaffini.it


Gerecht

Serveer aan 6° bij een risotto, gebakken vis met lichte saus of bij een gevarieerde kaascshotel.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie