Terug naar aanbod

€ 29.35

Winkelwagen
Italië

Maffini Luigi Pietraincatenata Fiano BIO 2022

Producent: Luigi Maffini

Werelddeel: Europa

Land: Italië

Type: Witte wijn

Appelatie: Cilento Fiano

Alcoholgehalte: 13.5%

Bewaarkracht: 4-5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Fiano

De appellatie Cilento is bij de meeste wijnliefhebbers niet gekend. Het maakt onderdeel uit van Campania dat zich situeert in de ruime omgeving van Napels. Deze regio was ooit nog bewoond door een Griekse stam. Vandaar het gebruik van Griekse woorden op het etiket. Luigi Maffini is een familiebedrijf die omringd wordt door de eigen wijngaarden die op mooie glooiende hellingen gelegen zijn. De voornaamste druiven op het domein zijn de fiano (wit) en aglianico (rood). Het was de vader die in 1970 als liefhebberij enkele wijngaarden opstartte. Hij vond het belangrijk om zijn familie samen te brengen rond de tafel met spijs en drank. Het was Luigi die de fakkel overnam en er een heus wijnbedrijf van maakte. Geconverteerd naar BIO met de ambitie om een hoge kwaliteit na te streven.
Deze Pietraincatinata is een kleine productie. De druiven gisten na de pluk op nieuwe eiken vaten waarna ze voor 4 maanden opnieuw verdwijnen in deze vaten. De wijn kleurt goudgeel en heeft aroma's van exotisch fruit, gedroogde vruchten en een zekere frisheid. De smaak is fijn en fris met een mooie concentratie aan fruit. Meer info op www.luigimaffini.it


Gerecht

Serveer aan 7-8° bij een risotto met boschampignons of een tarbot op zijn vel gebakken met fijne garnituur


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie