Terug naar aanbod
Italië

Manni Nössing, Grüner Veltliner 2019

Werelddeel: Europa

Land: Italië

Type: Witte wijn

Appelatie: Südtirol

Alcoholgehalte: 13,50%

Bewaarkracht: 4-5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Gruner Veltliner

In Südtirol, tussen de hoge Dolomieten, mag dan de Italiaanse vlag wapperen, op de menukaarten prijkt worst met zuurkool in plaats van tomaat mozzarella. De straatnamen zijn overwegend Duits. Deze streek werd een pasmunt na de oorlog.
Manni Nössing is een naam in de streek. Zijn wijngaarden profiteren van het bergklimaat en de steile gletsjerhellingen die samen het Valle Isarco vormen, het smalle dal ten noordoosten van Bolzano dat bekend staat om zijn frisse, aromatische witte wijnen. Alle wijngaarden bevinden zich op 650 tot 800 meter hoogte. Ze zijn beplant met Kerner, Grüner Veltliner, Müller Thurgau, Riesling, Sylvaner en Gewürztraminer. 
Deze wijn is gemaakt van de gruner veltliner, een druif die het mooie weer maakt in Oostenrijk. Het is een visitekaartje van de huisstijl: precisie, versheid, klasse en mineraliteit.De wijn is expressief met aroma's van steen fruit en een minerale toets. Mooi evenwicht in de mond met een frisheid die de mond op peil houdt. Meer info op www.manninossing.it


Gerecht

Serveer aan 7° als aperitief , bij gebakken vis, sushi, een risotto of bij frisse kazen.






Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie