Terug naar aanbod

€ 22.75

Winkelwagen
Frankrijk

Marthouret, St-Joseph Cuvée de Pierre 2022

Producent: Laurent Marthouret

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: St-Joseph

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 4-8 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Syrah

St-Joseph is een appellatie zo'n 100km ten zuiden van Lyon. Het grenst ten noorden aan de Condrieu en ten zuiden aan de Hermitage. De rode wijnen wijnen zijn steeds gemaakt van 100% syrah. In deze streek krijg je dan ook de echte syrah voorgeschoteld. Veel frisheid, een bom rood fruit, peper toetsen en een mooie soepelheid. Veel finesse onder het kurk. Laurent Marthouret is een bescheiden wijnbouwer. Hij staat in de streek bekend als één van de beste producenten. Zijn wijngaarden zijn erg mooi gelegen en je vindt steeds veel fruit terug in zijn wijnen. Deze Cuvée de Pierre rijpt 1 jaar op nieuwe en gebruikte eik. Het is een donker rode wijn met een paarse rand. Zijn aroma's zijn deze van viooltjes, kersen en peper. In de mond proeven we een zachte wijn met veel fruit en een behoorlijke structuur. Fluwelen tannine die na enkele jaren kelderrijping zal versmelten met het fruit. 


Gerecht

Serveer deze fijne wijn aan 17° bij een geroosterd stuk rood vlees. Na enkele jaren kelderrijping kan je hem serveren bij gevogelte zoals duif.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie