Terug naar aanbod

€ 8.15

Winkelwagen
Frankrijk

Mas Crémat, IGP rouge Tamarius 2018

Producent: Jeannin-Mongeard

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Côtes Catalanes IGP

Alcoholgehalte: 14%

Bewaarkracht: 3-4 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Syrah, grenache noir

De wijnen met de benaming Côtes Catalanes IGP zijn afkomstig uit de Roussillon. Een wijngebied tegenaan de Spaanse grens in Zuid-Frankrijk. De wijnstokken krijgen er erg veel zon en staan op een bodem van zwarte schistes (leisteen). De wijnen in de regio zijn karaktervolle wijnen met een mooie gastronomische waarde. Mas Crémat kwam in 1990 in handen van een familie uit Bourgondië. Het 35ha grote domein ligt in het hart van de Roussillon. Naast de AOC wijnen produceert men eveneens enkele IGP wijnen met de benaming Côtes Catalanes. De Tamarius is gemaakt van syrah en grenache noir . Zijn donkerrode kersenkleur oogt veelbelovend. De neus is vrij uitbundig met rood fruit en zuiderse kruiden (garrigue). In de mond proeven we diezelfde intensiteit met de zachtheid van het rijpe fruit en de typische kruidige toetsen. De tannine is present maar mooi verweven met het fruit. Meer info : www.mascremat.com


Gerecht

Schenk deze zuiderling in een mooi glas aan 16° bij gegrild rood vlees of bij lamsvlees met zuiderse kruiden en een ratatouille.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie