Terug naar aanbod

€ 14.25

Winkelwagen
Frankrijk

Mas Crémat, Rivesaltes Grenat 2018

Producent: Jeannin-Mongeard

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Zoete wijn

Appelatie: Rivesaltes

Alcoholgehalte: 15,5%

Bewaarkracht: 2-3 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Grenache noir

Rivesaltes is een wijngebied tegenaan de Spaanse grens in Zuid-Frankrijk. De wijnstokken krijgen er erg veel zon en staan op een bodem van schistes (leisteen). De wijnen in de regio zijn karaktervolle wijnen met een mooie gastronomische waarde. Het 35ha grote domein kwam in 1990 in handen van een familie uit Bourgondië. Naast de rode en droge witte wijnen staat de streek ook bekend omwille van zijn rode en witte zoete wijnen. Deze Rivesaltes is gemaakt van 100% grenache noir geplant op harde schistes. Tijdens de gisting wordt, aan 15° , het proces stopgezet door toevoeging van alcohol (mutage). De gisting stopt waardoor natuurlijke suikers in de wijn blijven en de wijn gerekend wordt bij de zoete wijnen. In de neus ruiken we cassis en kersen. Zoete aanzet met fluwelen tannine en de speelse smaak van rood fruit. Meer info : www.mascremat.com


Gerecht

Serveer aan 14-15° bij een chocolade dessert gecombineerd met rood fruit zoals aardbei, framboos,... Eveneens passend bij sterke kazen (Stilton).


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie