Terug naar aanbod

€ 8.90

Winkelwagen
Spanje

Masroig,Rojalet, Montsant Blanco 2022

Producent: Cellar Masroig

Werelddeel: Europa

Land: Spanje

Type: Witte wijn

Appelatie: Montsant

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 2-3 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Macabeo, grenache

Montsant ligt ten zuiden van Barcelona. De wijnregio ligt net naast Priorat en heeft dezelfde kenmerken. Het land is er vrij dor en heuvelachtig wat betekent dat men erg veel energie en werk moet stoppen in de behandeling van de bodem en de druiven. Puur handwerk ! Verschillend van andere bekende wijnregio's in Spanje is dat men hier voor rode wijnen werkt met garnacha (grenache) en cariñena (carignan). Deze witte wijn uit Montsant is gemaakt van macabeo en grenache en komt van een al oude coöperatieve die uitstekend werk levert. De eerste geuren in het glas zijn mediterraans met kruiden, witte bloemen en tropisch fruit. Het palet in de mond is zacht en rond met een verfrissende toets op het einde die de wijn doet opleven. Meer info op www.cellarmasroig.com


Gerecht

Geniet aan 7° bij gebakken vis met asperges of kort gebakken courgettes afgewerkt met een Spaanse olijfolie. Eveneens geschikt als aperitief met tapas.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie