Terug naar aanbod
Italië

Massolino, Barbera d'Alba 2022

Producent: Franco Massolino

Werelddeel: Europa

Land: Italië

Type: Rode wijn

Appelatie: Barbera D'Alba

Alcoholgehalte: 13.5%

Bewaarkracht: 4-6 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Barbera

Dit traditioneel wijnhuis uit Piëmonte maakte voor de eerste maal wijn in 1896. Het wijnmaken bleef sindsdien in de familie met als huidige wijnmaker Franco Massolino. Het uithangbord van de familie is de productie van Barolo, de koning onder de Italiaanse wijnen gemaakt van de nebbiolo-druif. Daarnaast staat het wijnhuis ook bekend omwille van zijn erg mooie wijnen gemaakt van de barbera-druif.. Dankzij strenge selectie en vinificatie slaagt men er in schitterende wijnen te maken. In tegenstelling tot de Barolo, rijpt deze wijn niet op eik. Deze cuvée heeft hier geen probleem mee want het is een fruit gedreven wijn. Typisch barbera : elegant en zacht in de neus met impressies van kersen. In de mond erg vineus fris met een goede zuur-zoet balans. Fijne en elegante afdronk met veel respect voor het fruitig karakter van de barbera.Meer info op www.massolino.it


Gerecht

Serveer aan 17° bij gevogelte met ingekookte rode wijnsaus op smaak gebracht met kalfsfond. Ook ideaal bij een kaasschotel.






Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie