Terug naar aanbod

€ 43.85

Winkelwagen
Italië

Massolino, Barolo 2019

Producent: Franco Massolino

Werelddeel: Europa

Land: Italië

Type: Rode wijn

Appelatie: Barolo

Alcoholgehalte: 14%

Bewaarkracht: 6-15 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Nebbiolo

Dit traditioneel wijnhuis uit Piëmonte maakte voor de eerste maal wijn in 1896. Het wijnmaken bleef sindsdien in de familie met als huidige wijnmaker Franco Massolino. Het uithangbord van de familie is de productie van Barolo, de koning onder de Italiaanse wijnen gemaakt van de nebbiolo-druif. Daarnaast staat het wijnhuis ook bekend omwille van zijn erg mooie wijnen gemaakt van de barbera-druif.. Deze Barolo komt uit verschillende zones in Seralunga. Hij rijpt 30 maanden op grote eiken vaten (foudres) waarna een verplichte rust volgt van 12 maanden op fles. Kruidige wijnen met impressies van fijn rood fruit en presente tannine. De nebbiolo-druif op zijn best. Meer info op www.massolino.it


Gerecht

Deze Barolo uit Seralunga is dé perfecte wijn bij een gebakken duif, kwartel of in een ouder stadium bij haarwild. Serveer aan 19-20° en decanteer de fles een uurtje vooraf.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie