Terug naar aanbod

€ 84.95

Winkelwagen
Italië

Massolino, Barolo Parafada 2019

Producent: Franco Massolino

Werelddeel: Europa

Land: Italië

Type: Rode wijn

Appelatie: Barolo

Alcoholgehalte: 14%

Bewaarkracht: +10 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Nebbiolo

Dit traditioneel wijnhuis uit Piëmonte maakte voor de eerste maal wijn in 1896. Het wijnmaken bleef sindsdien in de familie met als huidige wijnmaker Franco Massolino. Het uithangbord van de familie is de productie van Barolo, de koning onder de Italiaanse wijnen gemaakt van de nebbiolo-druif. Daarnaast staat het wijnhuis ook bekend omwille van zijn erg mooie wijnen gemaakt van de barbera-druif. Barolo rijpt volgens de regels van de appellatie  min 30 maanden op eiken vaten en daarna nog 1 jaar op fles. Parafada is een afgebakende wijngaard in Seralunga. Hier liggen de topwijngaarden voor de Barolo. Kruidige wijnen met impressies van fijn rood fruit en presente tannine. De nebbiolodruif op zijn best. Een Barolo laat je best enjkele jaren rijpen in uw kelder want in zijn jeugd kan de tannine erg present zijn. Een strenge selectie in de wijngaard en een gemeten houtlagering moet zorgen voor een mooi evenwicht met het fruit. Fanco en zijn broer slagen hier wonderwel in. Meer info op www.massolino.it


Gerecht

Serveer aan 19-20° bij hertekalf met een wildsaus of bij een gebakken bosduif met boschampignons. De wijn decanteren is aangeraden.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie