Terug naar aanbod

€ 18.75

Winkelwagen
Frankrijk

Mouillard,Bas de la Chaux Chard ouillé 2020

Producent: Familie Mouillard

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Côtes du Jura

Alcoholgehalte: 13,5%

Bewaarkracht: 4-5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Chardonnay

De Jura is een klein maar uniek wijngebied in het oosten van Frankrijk. Het zit geprangd tussen Bourgogne en de Zwiterse grens waar het Jura-gebergte zijn hoogste toppen bereikt. je vindt er tal van regionale producten waarvan de kaas, de poulet de Bresse  en de wijn de voornaamste zijn. Een mooi gebied op je vakantie door te brengen !

De familie Mouillard startte hun wijndomein in 1991 en het is de huidige wijnmaker Jean-Luc die met zijn zoon Mathieu het werk van hun ouders hebben overgenomen. Het domein is sindsdien erg uitgebreid en men koos resoluut voor de biologische teelt waarvoor ze in 2020 een oficiële erkenning kregen.

Deze 100% chardonnay valt onder de appellatie Côtes du Jura en rijpt na de manuele pluk 12 maanden op Franse eik. Dit geeft hem in de neus aroma's van vanille en licht gebrande toets. We merken ook een mineraliteit in het glas. De chardonnay verdraagt het hout hier erg goed en geeft de wijn een zekere complexiteit die je ook in de mond ervaart. Vrij vol van smaak met een opmerkelijke frisheid die de wijn in evenwicht houdt. Meer info op www.domainemouillard.com


Gerecht

Serveer aan 10° bij wit vlees, vis met een saus of een gevarieerde kaasschotel.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie