Terug naar aanbod
Frankrijk

Mouillard,C du Jura, Pinot Noir 2020

Producent: Familie Mouillard

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Côtes du Jura

Alcoholgehalte: 13,5%

Bewaarkracht: 5-7 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Pinot noir

De Jura is een klein maar uniek wijngebied in het oosten van Frankrijk. Het zit geprangd tussen Bourgogne en de Zwiterse grens waar het Jura-gebergte zijn hoogste toppen bereikt. je vindt er tal van regionale producten waarvan de kaas, de poulet de Bresse  en de wijn de voornaamste zijn. Een mooi gebied op je vakantie door te brengen !

De familie Mouillard startte hun wijndomein in 1991 en het is de huidige wijnmaker Jean-Luc die met zijn zoon Mathieu het werk van hun ouders hebben overgenomen. Het domein is sindsdien erg uitgebreid en men koos resoluut voor de biologische teelt waarvoor ze in 2020 een oficiële erkenning kregen.

De terroir van de Jura leent zich perfect voor de pinot noir die we vooral kennen als dé druif uit Bourgogne. Hier mikt men vooral op het fruitige en fijne karakter van de pinot. In het glas zien we een behoorlijk gekleurde wijn met aroma's van rood fruit en cassis. De mond is elegant en fijn met frisse zuren en een zachte finish. Meer info op www.domainemouillard.com


Gerecht

Serveer aan 17° bij charcuterie, gevogelte en eventueel bij een grillade met seizoensgroentjes. Eveneens passend bij kaas.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie