Terug naar aanbod

€ 18.75

Winkelwagen
Frankrijk

Mouillard,C du Jura, Trousseau 2020

Producent: Familie Mouillard

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Côtes du Jura

Alcoholgehalte: 13,5%

Bewaarkracht: 4-5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Trousseau

De Jura is een klein maar uniek wijngebied in het oosten van Frankrijk. Het zit geprangd tussen Bourgogne en de Zwiterse grens waar het Jura-gebergte zijn hoogste toppen bereikt. je vindt er tal van regionale producten waarvan de kaas, de poulet de Bresse  en de wijn de voornaamste zijn. Een mooi gebied op je vakantie door te brengen !

De familie Mouillard startte hun wijndomein in 1991 en het is de huidige wijnmaker Jean-Luc die met zijn zoon Mathieu het werk van hun ouders hebben overgenomen. Het domein is sindsdien erg uitgebreid en men koos resoluut voor de biologische teelt waarvoor ze in 2020 een oficiële erkenning kregen.

Eigenzinnige en authentieke wijnen zijn het kenmerk van de Jura. Hiermee onderscheiden ze zich van de andere regio's. Deze 100% trousseau is een perfect voorbeeld. Licht gekleurd in het glas met dominante aroma's van rood fruit. De mondstructuur is fris en elegant met een mooie lengte. Meer info op www.domainemouillard.com


Gerecht

Serveer aan 16° bij charcuterie, kaas of een salade met gebakken spekjes of gerookte ham.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie