Terug naar aanbod

€ 20.75

Winkelwagen
Frankrijk

Mouillard, Crémant de Jura Brut

Producent: Familie Mouillard

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Mousserende wijn

Appelatie: Crémant du Jura

Alcoholgehalte: 12%

Bewaarkracht: 1-2 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Chardonnay

De Jura is een klein maar uniek wijngebied in het oosten van Frankrijk. Het zit geprangd tussen Bourgogne en de Zwiterse grens waar het Jura-gebergte zijn hoogste toppen bereikt. je vindt er tal van regionale producten waarvan de kaas, de poulet de Bresse  en de wijn de voornaamste zijn. Een mooi gebied op je vakantie door te brengen !

De familie Mouillard startte hun wijndomein in 1991 en het is de huidige wijnmaker Jean-Luc die met zijn zoon Mathieu het werk van hun ouders hebben overgenomen. Het domein is sindsdien erg uitgebreid en men koos resoluut voor de biologische teelt waarvoor ze in 2020 een oficiële erkenning kregen.
Deze Crémant du Jura bestaat ui 100% chardonnay en is gemaakt volgens de Méthode Traditionelle, de 2de gisting op fles zoals in Champagne. De neus is veelbelovend met een lichte brioché die ons doet denken aan Champagne. De mond is fris en speels met een mooie lengte en fijne bubbeling. Een mooi alternatief voor een Champagne !

Meer info op www.domainemouillard.com


Gerecht

Serveer aan 5° als aperitief met hapjes.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie