Terug naar aanbod

€ 22.45

Winkelwagen
Frankrijk

Mouillard,l'Etoile chard/sava 2018

Producent: Familie Mouillard

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: L' Etoile

Alcoholgehalte: 13,5%

Bewaarkracht: 5-7 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Chardonnay, savagnin

De Jura is een klein maar uniek wijngebied in het oosten van Frankrijk. Het zit geprangd tussen Bourgogne en de Zwiterse grens waar het Jura-gebergte zijn hoogste toppen bereikt. je vindt er tal van regionale producten waarvan de kaas, de poulet de Bresse  en de wijn de voornaamste zijn. Een mooi gebied op je vakantie door te brengen !

De familie Mouillard startte hun wijndomein in 1991 en het is de huidige wijnmaker Jean-Luc die met zijn zoon Mathieu het werk van hun ouders hebben overgenomen. Het domein is sindsdien erg uitgebreid en men koos resoluut voor de biologische teelt waarvoor ze in 2020 een oficiële erkenning kregen.

Deze wijn is gemaakt van chardonnay en savagnin en komt uit de appellatie L'Etoile. Hier worden alleen toppers in wit geproduceerd.  De savagnin is een eigenzinnig, maar erg lekker baasje in de wijnwereld. In de Champions League speelt hij onder de naam Vin Jaune die een oxydatieve wijn is. De chardonnay wordt klassiek opgevoed in houten vaten terwijl de savagnin "Sous Voile" of "Non Ouillé" (niet beschermd) rijpt. Beiden 24 maanden. Dit resulteert in een complexe wijn met aroma's van nootjes, honing en mineraliteit. De mond is rijk en vol, droog met noties van gedroogd fruit. Meer info op www.domainemouillard.com


Gerecht

Serveer aan 10° bij kaas, Poulet de Bresse of bij oosters getinte gerechten.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie