Terug naar aanbod

€ 19.15

Winkelwagen
Zuid-Afrika

Muratie, Isabella Chardonnay 2021

Producent: Hattingh De Villiers

Werelddeel: Afrika

Land: Zuid-Afrika

Type: Witte wijn

Appelatie: Stellenbosch

Alcoholgehalte: 13,5%

Bewaarkracht: 5-6 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Chardonnay

Muratie is het oudste wijndomein in Stellenbosch. De familie Rijck beheert het domein dat gelegen is tegenaan Simonsberg. Deze fles is genaamd naar de dochter van Rijk en Kim Melck, eigenaar van het domein. Het verhaal vindt u op het rugetiket of op de website van dit domein. De wijn komt uit Stellenbosch, de meest bekende wijnregio in Zuid-Afrika. De chardonnay wordt met de hand geplukt en heeft een zacht rijpe neus van honing, meloen, peer en een hint van appel. De wijn gist op vat en rijpt dan 9 maanden verder op vaten van 500lit en dat ruiken we op de achtergrond. De smaak zit mooi in balans met een mineralige afdronk voorafgegaan door het rijpe fruit en de vanilletoets van de eik. Meer info www.muratie.co.za


Gerecht

Serveer aan 9° bij een rijk visgerecht met saus. Tarbot op zijn vel gebakken met een licht romig sausje. Ook passend bij gevogelte.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie