Terug naar aanbod

€ 14.15

Winkelwagen
Zuid-Afrika

Newton Johnson, L'Illa NLH Chen Bl 375ml 2015

Werelddeel: Afrika

Land: Zuid-Afrika

Type: Zoete wijn

Appelatie: Hemel en Aarde Vallei

Alcoholgehalte: 12.5%

Bewaarkracht: 5-7 jaar

Inhoud: 375cl

Druivenras: Chenin blanc

De Hemel en Aarde Vallei heeft een unieke ligging waar de bodem en het klimaat het toelaat om fijne wijnen te maken. De koude wind van de "Icy South ocean" zorgt voor afkoeling van het milde klimaat. Een zegen voor de wijnen ! De Newton Johnson Family startte hier in 1995 een nieuw wijnproject met druivensoorten zoals pinot noir en sauvignon blanc. De 2 broers Bevon en Gordon zetten dit beleid verder en scoren hoog bij de wijnrecencenten. Deze Noble Late Harvest komt van een wijngebied tussen Robertson en Worcester en is gemaakt van 100% chenin blanc en 15 maanden rijpt op gebruikte eiken vaten. Een lage opbrengst want de druiven zijn piepklein en bevatten een grote concentratie aan natuurlijke suikers.
Strogeel van kleur, aroma's van abrikoos en rijpe perzik. In de smaak start de wijn zoet meer de frisheid die hierop reageert is opmerkelijk en heerlijk. Meer info www.newtonjohnson.com


Gerecht

Combineer aan 5-6° bij een fruittaart, gebakken foie met gecaramelliseerde appeltjes,... of zomaar genieten


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie