Terug naar aanbod

€ 40.75

Winkelwagen
Portugal

Niepoort Port, Colheita 2007

Producent: Niepoort Port

Werelddeel: Europa

Land: Portugal

Type: Portwijn

Appelatie: Porto

Alcoholgehalte: 20%

Inhoud: 75cl

Druivenras: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Tinto Cão

De Douro-Vallei waar de beste Portwijnen worden gemaakt is een prachtig schouwspel. De rivier slingert zich in kronkelige bewegingen doorheen diepingesneden valleien. Erkend door het Werelderfgoed is dit één van de mooiste wijngebieden ter wereld. Portwijn is een versterkte wijn. Dwz dat door mutatie (toevoeging van alcohol tijdens het gistingsproces) de gisting wordt stopgezet en de Port een natuurlijke zoete smaak behoudt omdat niet alle suikers zijn omgezet in alcohol. We onderscheiden 3 soorten Port's :  Ruby, Tawny en White. Ruby is de meest fruitige die weinig of geen houtopvoeding kreeg. Tawny rijpt op houten vaten en White port is uiteraard de witte versie die soms ook op vat wordt gerijpt.
Deze Colheita is een Tawny-stijl die gemiddeld min 7 jaar rijpt op eiken vaten van 550lit. Hij wordt alleen gemaakt in de beste Port-jaren. Deze Tawny rijpt bij Niepoort 10 jaar. De kleur is getaand met een bruine rand. We ruiken vijgen, gedroogde pruimen en een sinaaszeste. www.niepoort-vinhos.com


Gerecht

Geniet aan 14° na een lange werkdag van dit heerlijk glaasje....  Na het openen blijft deze Port nog 5-6 weken goed.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie