Terug naar aanbod

€ 12.15

Winkelwagen
Portugal

Niepoort Port, Tawny

Producent: Niepoort Port

Werelddeel: Europa

Land: Portugal

Type: Portwijn

Appelatie: Porto

Alcoholgehalte: 20%

Inhoud: 75cl

Druivenras: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Tinto Cão

De Douro-Vallei waar de beste Portwijnen worden gemaakt is een prachtig schouwspel. De rivier slingert zich in kronkelige bewegingen doorheen diepingesneden valleien. Erkend door het Werelderfgoed is dit één van de mooiste wijngebieden ter wereld. Portwijn is een versterkte wijn. Dwz dat door mutatie (toevoeging van alcohol tijdens het gistingsproces) de gisting wordt stopgezet en de Port een natuurlijke zoete smaak behoudt omdat niet alle suikers zijn omgezet in alcohol. We onderscheiden 3 soorten Port's :  Ruby, Tawny en White. Ruby is de meest fruitige die weinig of geen houtopvoeding kreeg. Tawny rijpt op houten vaten en White port is uiteraard de witte versie die soms ook op vat wordt gerijpt.
Deze Tawny rijpt gemiddeld 4-5 jaar op kleine eiken vaten. Het kleur is nog dieprood met een bruine rand. We ruiken kruidige aroma's en merken geuren op van gedroogd fruit. www.niepoort-vinhos.com


Gerecht

Geniet bij desserts met caramel, chocolade of bij sterke kazen. Serveer aan 12-14°. Na het openen nog 10 weken te bewaren.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie