Terug naar aanbod

€ 16.90

Winkelwagen
Zuid-Afrika

Olifantsberg Blanc 2018

Producent: Paulus Johannes Leeuwerik

Werelddeel: Afrika

Land: Zuid-Afrika

Type: Witte wijn

Appelatie: Breedekloof

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 4-5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Rousanne, grenache blanc, chenin blanc

De Breedekloof regio is een erg kleine wijstreek met zo'n 20 wijnboeren. In de schaduw van de Olifantsberg is het nochtans een ideale omgeving om goede wijnen te maken. De wijngaarden van dit domein liggen bv op 250-450m hoogte waardoor er voldoende afkoeling is de in toch wel warme Kaap. En ook hier, net als in de rest van de Western Cape, speelt de wind een erg belangrijke rol. De Cape Doctor wordt hij genoemd omdat hij zorgt voor afkoeling en verhinerd dat er ziektes ontstaan op de ranken. 
Dit familiedomein was oorspronkelijk gericht op chenin blanc maar ook de wijnen van grenache blan en gris, pinotage en grenache noir scoren hoog.

Deze Blanc is een blend van 55% rousanne, 34% grenache blanc en 11% chenin blanc. De fermentatie en de rijping gebeurt in 500L houten vaten waarvan 5% nieuwe Franse eik en 5% Hongaarse eik. Gans de tijd is er schilcontact met het sap wat zorgt voor meer complexiteit. In de neus valt meteen de frisheid van de wijn op met aroma's van bloemen, rijp fruit en mineralen. De mond is complex met de steeds terugkerende frisheid die mooi in balans is met het rijpe fruit. Meer info op www.olifantsberg.com


Gerecht

Serveer bij elegante, fijne visgerechten , eventueel met een oosterse toets in de saus. ook geshikt bij kazen.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie