Terug naar aanbod

€ 16.80

Winkelwagen
Zuid-Afrika

Olifantsberg Grenache Blanc 2020

Producent: Johannes Paulus Leeuwerik

Werelddeel: Afrika

Land: Zuid-Afrika

Type: Witte wijn

Appelatie: Breedekloof

Alcoholgehalte: 13.5%

Bewaarkracht: 4-5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Grenache blanc

De Breedekloof regio is een erg kleine wijstreek met zo'n 20 wijnboeren. In de schaduw van de Olifantsberg is het nochtans een ideale omgeving om goede wijnen te maken. De wijngaarden van dit domein liggen bv op 250-450m hoogte waardoor er voldoende afkoeling is de in toch wel warme Kaap. En ook hier, net als in de rest van de Western Cape, speelt de wind een erg belangrijke rol. De Cape Doctor wordt hij genoemd omdat hij zorgt voor afkoeling en verhinerd dat er ziektes ontstaan op de ranken. 
Dit familiedomein was oorspronkelijk gericht op chenin blanc maar ook de wijnen van grenache blanc en gris, pinotage en grenache noir scoren hoog.

De wijngaarden van deze Grenache Blanc liggen op 450m hoogte en zijn noordwest gericht zodat ze minder zon krijgen in de namiddag. Het resultaat is een frisse en elegante grenache !
Na de pluk rijpt de wijn 10 maanden op gebruikte eik. Dit geeft hem complexe aroma's en een diepe smaak. De neus geeft aroma's van bloemen en perzik met een lichte kruidigheid. De smaak is mooi in balans met een zachte aanzet die eindigt in frisheid ! Meer info op www.olifantsberg.com


Gerecht

Serveer aan 7-8° bij een bouillabaisse, kaas, wit vlees of een visgerecht met saus.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie