Terug naar aanbod

€ 17.70

Winkelwagen
Zuid-Afrika

Olifantsberg Grenache Noir 2021

Producent: Paulus Johannes Leeuwerik

Werelddeel: Afrika

Land: Zuid-Afrika

Type: Rode wijn

Appelatie: Breedekloof

Alcoholgehalte: 14%

Bewaarkracht: 5-7 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Grenache noir

De Breedekloof regio is een erg kleine wijstreek met zo'n 20 wijnboeren. In de schaduw van de Olifantsberg is het nochtans een ideale omgeving om goede wijnen te maken. De wijngaarden van dit domein liggen bv op 250-450m hoogte waardoor er voldoende afkoeling is de in toch wel warme Kaap. En ook hier, net als in de rest van de Western Cape, speelt de wind een erg belangrijke rol. De Cape Doctor wordt hij genoemd omdat hij zorgt voor afkoeling en verhinerd dat er ziektes ontstaan op de ranken. 
Dit familiedomein was oorspronkelijk gericht op chenin blanc maar ook de wijnen van grenache blan en gris, pinotage en grenache noir scoren hoog.

De grenache op Olifantsberg is een bushvine vineyard. Het zijn oude wijnstokken die met veel zorg moeten behandeld worden en lage rendementen geven. De wijn is vrij aromatisch met aroma's van kersen, aardbei, appelsien en fijne kruiden. In de mond proeven we meteen de elegantie en finesse. geen krachtpatser maar fijne tannine met rijp fruit die elkaar goed in balans houden. Meer info op www.olifantsberg.com


Gerecht

Serveer aan 17° bij lamsfilet, kruidig rood vlees op de grill of een kruidige stoofpot.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie