Terug naar aanbod

€ 17.60

Winkelwagen
Zuid-Afrika

Olifantsberg Lark Chenin Blanc 2022

Producent: Paulus Johannes Leeuwerik

Werelddeel: Afrika

Land: Zuid-Afrika

Type: Witte wijn

Appelatie: Breedekloof

Alcoholgehalte: 13.5%

Bewaarkracht: 4-5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Chenin blanc

De Breedekloof regio is een erg kleine wijstreek met zo'n 20 wijnboeren. In de schaduw van de Olifantsberg is het nochtans een ideale omgeving om goede wijnen te maken. De wijngaarden van dit domein liggen bv op 250-450m hoogte waardoor er voldoende afkoeling is de in toch wel warme Kaap. En ook hier, net als in de rest van de Western Cape, speelt de wind een erg belangrijke rol. De Cape Doctor wordt hij genoemd omdat hij zorgt voor afkoeling en verhinerd dat er ziektes ontstaan op de ranken. 
Dit familiedomein was oorspronkelijk gericht op chenin blanc maar ook de wijnen van grenache blan en gris, pinotage en grenache noir scoren hoog.

Deze Lark Chenin Blanc scoort in alle gidsen boven de 90 pntn en is gemaakt van 100% chenin blanc. Na de pluk rijpt de wijn enige tijd op gebruikte houten vaten om tot volle ontplooiing te komen. De neus is discreet  met noties van citrus, rijp fruit en een zekere mineraliteit. De mond is mooi gebalanceerd met een zachte aanzet en een elegant einde met frisheid. Meer info op www.olifantsberg.com


Gerecht

Serveer deze chenin aan 8° bij visgerechten met saus, eventueel met een oosterse toets. ook passend bij witschimmelkaas.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie