Terug naar aanbod

€ 16.80

Winkelwagen
Zuid-Afrika

Olifantsberg Pinotage 2020

Producent: Paulus Johannes Leeuwerik

Werelddeel: Afrika

Land: Zuid-Afrika

Type: Rode wijn

Appelatie: Breedekloof

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 4-5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Pinotage

De Breedekloof regio is een erg kleine wijstreek met zo'n 20 wijnboeren. In de schaduw van de Olifantsberg is het nochtans een ideale omgeving om goede wijnen te maken. De wijngaarden van dit domein liggen bv op 250-450m hoogte waardoor er voldoende afkoeling is de in toch wel warme Kaap. En ook hier, net als in de rest van de Western Cape, speelt de wind een erg belangrijke rol. De Cape Doctor wordt hij genoemd omdat hij zorgt voor afkoeling en verhinerd dat er ziektes ontstaan op de ranken. 
Dit familiedomein was oorspronkelijk gericht op chenin blanc maar ook de wijnen van grenache blan en gris, pinotage en grenache noir scoren hoog.

Pinotage is een kloon van cinsault en pinot noir uitgevonden door Prof. Perold. Ondertussen is dit dé nationale druif van Z-A geworden. Hij komt in alle gedaantes voor, heel krachtig, sterk en aards maar zoals deze Pinotage kan hij elegant en fijn besnaard zijn. De gisting gebeurt erg langzaam om zoveel mogelijk fruit in de wijn te behouden. Het resultaat is een fruit-driven pinotage met aroma's van kers en rijpe framboos. In de mond zijn er weinig tannines en is de afdronk elegant en fruitig. Meer info op www.olifantsberg.com


Gerecht

Serveer aan 16° bij charcuterie, kaas of bij kalfsvlees, puur met groentjes en een fijne jus.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie