Terug naar aanbod

€ 13.25

Winkelwagen
Frankrijk

Pabiot, Pouilly Fumé Vieilles Terres 2020

Producent: Dominique Pabiot

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Pouilly Fumé

Alcoholgehalte: 12,5%

Bewaarkracht: 3 tot 4 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Sauvignon blanc

Pouilly Fumé ligt op de rechteroever van de Loire en kijkt van op de glooiende heuvels naar Sancerre dat op de andere oever van de Loire gesitueerd is. Wijnmaker Dominique nam in 1997 het domein van zijn vader over en doet dit met succes. Een bescheiden wijnmaker met garantie voor kwaliteit. Alhoewel Sancerre en Pouilly Fumé van dezelfde druif, nl. sauvignon blanc, gemaakt worden, verschillen ze toch in smaak. De ondergrond in Pouilly bevat meer klei dan de minerale, stenige ondergrond in Sancerre. Dit proef je duidelijk als je de twee soorten naast elkaar plaatst. Deze cuvée Plaisir komt van de oudste wijnranken van het domein. De vieilles vignes zorgen voor diepte en lengte in de wijn. Cuvée Vieilles Terres is gemaakt van de jonge wijnstokken. Op zijn fruit gedreven proeven we een frisse witte wijn, speels en aangenaam in de mond met een behoorlijke afdronk.


Gerecht

Serveer deze Pouilly bij koude visgerechten zoals linzen met gerookte zalm of Fruits de Mer. Ook passend bij gegrilde vis . Deze wijn gaat evenwel niet samen met romige sausen . Probeer deze wijn eveneens bij een lauw geitenkaasje op een slaatje die eventjes met een zachte vinaigrette is vermengd. U zal merken dat dit een heerlijk hapje is.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie