Terug naar aanbod

€ 19.35

Winkelwagen
Frankrijk

Pabiot Roger, Pouilly Fumé Silex 2021

Producent: PaulinePabiot

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Pouilly Fumé

Alcoholgehalte: 12,5%

Bewaarkracht: 5-7 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Sauvignon blanc

Pouilly Fumé ligt op de rechteroever van de Loire en kijkt van op de glooiende heuvels naar Sancerre dat op de andere oever van de Loire gesitueerd is. Het domein Roger Pabiot is reeds aan haar 5de generatie toe. Sinds 2017 neemt Pauline de leiding in handen en zorgt voor enkele opmerkelijke veranderingen zoals conversie naar BIOlogische teelt en daarbij aansluitend steeds op zoek naar een betere kwaliteit. Een garantie voor de toekomst !  Alhoewel Sancerre en Pouilly Fumé van dezelfde druif, nl. sauvignon blanc, gemaakt worden, verschillen ze toch in smaak. De ondergrond in Pouilly bevat meer klei dan de minerale, stenige ondergrond in Sancerre. Dit proef je duidelijk als je de twee soorten naast elkaar plaatst. Het domein werkt 'parcelair', dwz dat elke cuvée een foto is van de grond/terroir waarop de wijnstokken geplant staan. Deze cuvée "Silex" is een pure wijn die slechts gemaakt wordt in de betere wijnjaren. Mineralig in de neus met impressies van wit fruit, bloemen en een zekere stenigheid.  Het mondgevoel is fijn en strak met een mooie elegante afdronk die mooi blijft hangen;Meer info op www.domainerogerpabiot.fr


Gerecht

Schenk deze fijne wijn aan 8° bij een tarbot op zijn vel gebakken met een fijne jus, bij een fijne geitenkaas of schaal- en schelpdieren.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie