Terug naar aanbod

€ 69.95

Winkelwagen
Italië

Palladino, Barolo Ris Bricco S. Bernardo 2015

Werelddeel: Europa

Land: Italië

Type: Rode wijn

Appelatie: Barolo

Alcoholgehalte: 15%

Bewaarkracht: +10 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Nebbiolo

Pietro Palladino kocht in 1974 dit domein en sindsdien is gans de familie Palladino betrokken in het wijnmaken met als motto : Traditie - Terroir - Passie. Het uithangbord van de familie is de productie van Barolo, de koning onder de Italiaanse wijnen gemaakt van de nebbiolo-druif. Daarnaast staat het wijnhuis ook bekend omwille van zijn erg mooie wijnen gemaakt van de barbera-druif. Barolo rijpt volgens de regels van de appellatie  min 30 maanden op eiken vaten en daarna nog 1 jaar op fles. Om de benaming Riserva te verkrijgen moet de Riserva 4 jaar rijpen waarvan 3 jaar op vat. Het spreekt voor zich dat men dit alleen kan doen met druiven van de beste wijngaard die voldoende intensiteit hebben. Deze San Bernardo-wijngaard is gericht naar het oosten en profiteert maximaal van de ochtendzon. Deze wijn wordt alleen geproduceerd in de beste jaren.
het is een complxe wijn met aroma's van kruiden, rood fruit, licht liquoreus met een notie van truffel. De stevige tannine zijn present in de jeugd maar worden omweven door het intense fruit.
Meer info op www.palladinovino.com


Gerecht

Serveer aan 18° bij gebraiseerd vlees, wild of sterke, rijpe kazen. 


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie