Terug naar aanbod

€ 10.25

Winkelwagen
Frankrijk

Peyra, Cent pour Cent Pinot Noir IGP d'OC2023

Producent: François Fourel

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: IGP Pays d'Oc

Alcoholgehalte: 12.5%

Bewaarkracht: 2-3 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Pinot noir

François Fourel is een fenomeen in de Languedoc. Zijn eigenzinnige visie op wijn geeft hem een opmerkelijke plaats tussen de traditionele wijnmakers. De wijnen die hij wil maken moeten fun zijn, een oeverloos genot bieden van fruit onder de vorm van wijn. Kwaliteit en respect voor de karakteristieken van de druif staan voorop. De Languedoc is het ideale speelterrein om zijn doel te bereiken. Een streek die voortdurend evolueert en die jonge mensen kansen biedt om goede wijnen te maken.
Het is een uitdaging om in de Languedoc goede pinot noir te maken. Deze druif houdt niet van teveel warmte en voelt zich beter bij finesse dan bij krachtpatserij. Toch slaagt de wijnmaker erin om in zijn stijl een heerlijke pinot te maken. De wijngaard situeert zich op hoogte ten noorden van Montpellier. Volledig volgens de typicieit van de druif vinden we een licht gekleurde wijn in het glas met aroma's van rood fruit en een lichte kruidige toets. Fijn en elegant in mond proeft hij aan 16° perfect ! Puur drinkplezier !  Laat hem echter nog een jaartje rijpen... dan pinoteert hij nog meer ! www.peyra.fr


Gerecht

Serveer aan 16° bij charcuterie, kip of kaas.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie