Terug naar aanbod

€ 18.95

Winkelwagen
België

Ravenstein, Acolon 2020

Producent: Fourtout David

Werelddeel: Europa

Land: België

Type: Rode wijn

Appelatie: Belgische rode wijn

Alcoholgehalte: 12.5%

Bewaarkracht: 6-7 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Acolon

Domein Ravenstein is gelegen in Wervik. De eigenaars hebben veel ervaring in het telen en selecteren van planten daar zij een vroeger een plantenkwekerij hadden. In 2017 hebben ze hun eerste wijnstok geplant op een oppervlakte van 2,5ha, in totaal 11.000 wijnstokken op de flanken van ed amerikaberg. Ondertussen is het bedrijf al gegroeid en is de totale oppervlakte nu 6 hectare (25.400 wijnstokken). De essentie zit hem in de wijngaard. 95% van de kwaliteit wordt daar gemaakt... spreken Patricia en Dirk. Gelijk hebben ze !
Deze Acolon is een mono-cepage-wijn. Deze minder gekende druif wordt veel geteeld in België en resulteert in volle, krachtige rode wijnen. Na de handpluk rijpt de wijn 11 maanden op Franse eik. In het glas kleurt hij vrij donker en ruiken we zwarte kersen, pruimen, cassis en kruiden. De mond is rijke en vol met tannine die goed ondersteund worden door het vele fruit en de frisheid. Meer info op www.wijndomein-ravenstein.be


Gerecht

Serveer aan 17-18° bij rood vlees, wild of een lamsrib met zuiderse saus.






Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie