Terug naar aanbod

€ 19.95

Winkelwagen
België

Ravenstein, Le Petit Noir 2022

Producent: Fourtout David

Werelddeel: Europa

Land: België

Type: Rode wijn

Appelatie: Belgische rode wijn

Alcoholgehalte: 11.5%

Bewaarkracht: 3-5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Gamaret, garanoir

Domein Ravenstein is gelegen in Wervik. De eigenaars hebben veel ervaring in het telen en selecteren van planten daar zij een vroeger een plantenkwekerij hadden. In 2017 hebben ze hun eerste wijnstok geplant op een oppervlakte van 2,5ha, in totaal 11.000 wijnstokken op de flanken van ed amerikaberg. Ondertussen is het bedrijf al gegroeid en is de totale oppervlakte nu 6 hectare (25.400 wijnstokken). De essentie zit hem in de wijngaard. 95% Van de kwaliteit wordt daar gemaakt... spreken Patricia en Dirk. Gelijk hebben ze !
Deze Petit Noir is een speciale blend van gamaret en garanoir. Beiden kennen hun oorsprong in Zwitserland en zijn een kruising tussen gamay en reichensteiner. Ze behoorlijk resistent tegen ziektes en verdragen goed het koudere, vochtige klimaat.  Gamaret is eerder krachtig, rijk en vol, terwijl de garanoir iets lichter, eleganter en fijner is.
In het glas kleurt de wijn vrij donker en ervaren we aroma's van rijp, zwart fruit, met een pepertoets. Sappig in de mond met veel fruit, soepel en rond. Meer info op www.wijndomein-ravenstein.be


Gerecht

Serveer aan 16° bij een zonovergoten bbq, pasta gerechten met tomatensaus of bij kazen.






Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie