Terug naar aanbod

€ 13.55

Winkelwagen
Zuid-Afrika

Rhebokskloof, Estate Chardonnay 2022

Producent: Rhebokskloof

Werelddeel: Afrika

Land: Zuid-Afrika

Type: Witte wijn

Appelatie: Paarl

Alcoholgehalte: 14%

Bewaarkracht: 4-5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Chardonnay

Paarl ligt even ten noordoosten van Kaapstad en geniet van de frisse oceaanwind die 's nachts de wijngaarden afkoelt. Een belangrijk natuurfenomeen dat helpt om goede wijn te maken op de Kaap. De afkoeling van de druiven zorgt nl voor frisheid en zuiver fruit in de wijn. Rhebokskloof is een erg mooi domein midden in de natuur en omgeven door wijngaarden biedt het mooie beelden. Na de pluk gist deze chardonnay in barriques uit Frankrijk waarna een rijping van 9 maanden volgt op eik van 2de en derde vulling. In de neus impressies van ananas, botertoetsje en wat vanille van het hout. De mond biedt een palet van fruit met het typische nootachtig accent van het hout. Mooi fris in de finale. Meer info op www.rhebokskloof.co.za


Gerecht

Geniet aan 8° bij een rijk visgerecht zoals tarbot met een romig sausje of gevogelte met een blanke saus. Ook passend bij kalszwezeriken. 


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie