Terug naar aanbod

€ 13.85

Winkelwagen
Zuid-Afrika

Rickety Bridge, Foundation White 2019

Werelddeel: Afrika

Land: Zuid-Afrika

Type: Witte wijn

Appelatie: Franschhoek

Alcoholgehalte: 13,5%

Bewaarkracht: 4-5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Chenin blanc, grenache, rousanne, nouvelle, viognier

Rickety Bridge is één van de voortrekkers op vlak van vernieuwing in de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. De recent vernieuwde winerie is nu een barrel fermented centre met een capacitiet van 350 tonnen. Het domein ligt in de schaduw van Dassenberg in Franshoek en biedt een uitstekende terroir. Deze Foundation White is een mediterraan getypeerde wijn die 10 maanden op gebruikte eik rijpt. De blend van voornamelijk chenin, grenache en rousanne straalt zon en zuiderse sfeer uit. Hij heeft geen uitbundige neus maar we vinden aroma's terug van peer, passievrucht en andere exotische vruchten. Een frisse mineraaltoets fleurt het geheel op. De mond is gul en geeft zich meteen prijs. Rijpe en zachte aanzet met voldoende frisheid en mineraliteit om de wijn een mooie afdronk te geven. Meer info op www.ricketybridge.com


Gerecht

Serveer aan 6° bij gerechten met een lichte kerrie, bij gebakken coquilles met een safraansausje of bij een salade met geroosterde kip.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie